Nieuws PKV Muntendam e.o.

Jongdierenkeuring vrijdag 12 september 2014

Onze keuring werd weer gehouden in de entreehal van de Menterne, het mooie zaaltje van vorig jaar was helaas al verhuurd. Toch hebben we ook hier weer een gezellige en leerzame avond gehad.

Tegen 18.00 uur werden de keurmeesters, Mombarg en Feringa voor de kippen en Meijer voor de konijnen, ontvangen met een kop koffie na het overhandigen van de nodige lijsten met de te keuren dieren konden we tegen 18.15 beginnen met keuren van de 138 aangemelde dieren.

Keurmeester Jenne Meijer had met 39 te keuren konijnen zijn handen meer dan vol deze avond. De kwaliteit van de konijnen was hoog dit jaar. Er is vaak het predicaat F behaald.

Kampioenen van de avond waren: mooiste ram een Alaska met F95 en mooiste voedster een Luchs met een F95,5, beide konijnen van fokker Kees Mollema.

Hierna werden de 8 mooiste dieren geselecteerd voor deelname aan de Jongdierencompetie in de provincie Groningen welke wordt gehouden op 27 sept.

De volgende dieren zijn hier voor geselecteerd:

Luchs en AlaskaDhr. Mollema
2x Wener witDhr. Schut
3x Belg. HaasDhr Schmaal
Vlaamse reusDhr. Beerman

De heren Feringa en Mombarg hebben de 99 st. hoenders gekeurd. Onze Duitse partnerverein was met 25 dieren goed vertegenwoordigd. Mombarg heeft de Duitse dieren gekeurd en de fokkers duidelijk, aan de hand van onze Nederlandse standaard, uitgelegd hoe de dieren bij ons gekeurd worden. De fokkers vonden dit zeer interessant en leerzaam. De resultaten waren wisselend.

De Wyandottes waren dit jaar weer goed vertegenwoordigt mede door ons nieuw lid dhr. Blik die al vele jaren Wyandottes fokt in diverse kleurslagen. Toch werden een witte Wyandotte haan en hen van Dhr. Lieth bij de grote hoenders de kampioenen. Kampioen bij de dwerghoeders waren Dhr. Schuur met een Watermaalse Baardkriel hen en Dhr. Blik met een Wyandotte goudzwart gezoomde haan.

Bij de jeugdleden waren de kampioenen: Marjolein Tulp met een Red Island Red hen groot, en Youri Meijerhof met een Orpington haan zwart.

Uit het totaal van 17 x predicaat F werden de volgende dieren geselecteerd voor deelname aan de Jongdierencompetie:< br />

2x Wyandotte grootDhr. Lieth
Wyandotte krielDhr. Blik
Watermaalse BaardkrielDhr. Schuur
OrpingtonYouri Meijerhof
OrpingtonDhr. A. Meijerhof
Antw. Baardkriel Dhr. Wever
BarnevelderkrielDhr. Mulder

Met deze kundig geselecteerde dieren hopen we weer hoge ogen te gooien bij de Provinciale competitie.Sponsoren PKV

JW BOUW

Boven Oosterdiep 125C
9641 JP Veendam
Tel.: 06-12712693
E-mail: info@jwbouw.nl


nedmag
Sponser van de Midden Groningen show 2022

nam